29 mai 2014

Socata delicioasa...



    Asa cum v-am promis, am revenit cu reteta de SOCATA. Nu puteam sa v-o recomand  fara a o incerca eu mai intai. Am fost la prietena mea Gabi si am luat flori de SOC iar prietena mea Monica, mi-a adus reteta pe care a gasit-o la Olivia Ster pe site si tot ea mi-a adus si GHIMBIR.
    Deci, sa va spun cum am facut-o:
    Am spalat 10 flori de soc si le-am asezat pe fundul unei oale de 5 litri. Peste flori am pus doua lamai curatate de coaja si taiate felii. Am adaugat 300 grame de miere si cateva cubulete de ghimbir. Peste toate acestea am adaugat 4 litri de apa. Am acoperit oala cu folie de aluminiu si am pus-o la soare. Olivia, spunea pe site sa o lasam doua zile insa eu, pentru ca nu a fost soare, am lasat-o trei zile. In fiecare zi am amestecat in ea cu o lingura de lemn. Astazi am strecurat-o si am pus-o in sticle. A iesit foarte gustoasa si aromata. Unele persoane pun si un sfert de cubulet de drojdie pentru a fi acidulata insa eu am preferat-o fara.



Sa o savurati in compania persoanei sau persoanelor dragi!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu...