Va astept in fiecare zi, sa povestim, sa impartasim bucurii, suferinte sau realizari si sa facem schimb de experienta in diverse domenii. ASA, CA FETELE!
9 mai 2014
CIRESELE, IZVOR DE FRUMUSETE SI SANATATE...
Pentru ca este luna MAI si deja ciresele timpurii au inceput sa se coaca, sa va dezvalui niste secrete despre consumul de cirese. As putea sa ma documentez si sa va insirui o multime de proprietati si vitamine pe care le contin ciresele insa nu as stii sa va explic si rolul lor, asadar o sa ma limitez doar la sfaturile pe care le-am urmat si eu si care mi-au fost de folos. Stim cu totii ca ciresele au un continut mare de vitamina A, aceasta avand rol in intretinerea tesuturilor si betacaroten care ne ajuta sa ne pastram pielea vesnic tanara. Contin de asemenea si vitamina C care ajuta la intarirea sistemului iminitar. Ciresele sunt printre primele 20 de fructe bogate in antioxidanti si ne protejeaza de bolile de inima si de aparitia celulelor cancerigene. Consumate pe stomacul gol favorizeaza absortia de vitamine si beneficiem de o reglare a tranzitului intestinal. Lista poate continua insa vreau sa ma limitez doar la ce beneficii au avut asupra mea.
Eu personal sunt o devoratoare de cirese si cat tine sezonul lor, le transform in alimentatie de baza. Avand probleme cu tranzitul, am incercat, pe langa apa fiarta de dimineata, si aceste miraculoase mingiute rosii si pline de savoare. Sunt foarte multumita si pentru ca le consum pe stomacul gol, aspectul pielii mele s-a inbunatatit vizibil. Puneti o mana de crese, fara samburi, in blender si dupa ce se transforma intr-o pasta, aplicati-o pe fata. Stati cu ea 30 de minute si apoi clatiti cu apa calduta. Veti vedea cat de curata si catifelata va lasa pielea. Nu faceti aceasta masca decat de cel mult 2 ori pe saptamana. Puteti adauga in ea doua, trei picaturi de ulei de ARGAN sau de MASLINE.
Pe langa toate aceste beneficii pentru sanatate, ciresele pot deveni si un desert delicios. Puteti face o bautura delicioasa, amastecand lapte, cirese si albus de ou( la blender), puteti face dulceata pentru iarna, puteti sa le congelati ca in extra sezon sa le puteti folosi, le mai puteti folosi la prajituri, inghetata sau in compoturi. De asemenea putem folosi si coditele cireselor in prepararea ceaiurilor diuretice care ne salveaza de afectiunile rinichilor.
Asadar va recomand, daca aveti bunici, rude sau daca locuiti chiar dumneavoastra, la tara sa dati iama in cirese si sa profitati de beneficiile lor miraculoase. Daca nu, sunt convinsa ca pietele vor fi invadate de exponate care mai de care mai atractive. Eu personal va recomand sa cumaprati ciresele cele mai mici, mai buboase si mai amarate pentru ca acelea, cu siguranta, nu sunt tratate cu tot felul de substante care ajuta la cresterea lor sau la eliminarea parazitilor. Dar depre folosirea de catre astfel de substante intr-un articol viitor....
Sa va fie de folos si sa va mangaie papilele gustative cu aroma si savoarea lor!
Ciresul meu de MAI
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adauga un comentariu...