18 mar. 2014

Reteta 1 - BUDINCA DE CARTOFI SI BRANZA



           Acest fel de mancare poate fi servit la cina sau la micul dejun.


               Avem nevoie de :

                   - 1 kg cartofi
                   -  1 kg barnza ( vaca sau oaie )
                   - o cana lapte
                   - 6-8 oua ( dupa posibilitati)
                   - 2 linguri ulei

           Se curata cartofii si se taie cubulete. Se spala bine si se pun la fiert. Cand sunt gata ii scoatem si ii punem la scurs pana se racesc. Intre timp batem ouale, le amestecam cu branza data prin razatoare si cu cana de lapte. Dupa  ce am omogenizat ouale, barnza si laptele, adaugam cartofii. Ungem o tava cu ulei, pumen preparatul in ea si  o bagam in cuptor.
           Coacem budinca la 200 de garde, pana se rumeneste.
          Se poate servi calda la cina sau rece a doua zi la micul dejun.

POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu...