27 mar. 2014

PRAJITURA IN FOI, CU CREMA DE CACAO.











Buna dragile mele! Astazi o sa impartasesc cu voi o reteta pe care am facut-o, pentru prima data, acum cateva zile. Doamna invatatoare a fiului meu cel mare, m-a rugat sa fac niste prajituri pentru o lectie deschisa. Am rugat-o pe prietena mea Gabi sa vina sa imi faca o prajitura in foi insa, din pacate, nu a putut veni. Mi-a dar reteta prin telefon si m-a incurajat spunandu-mi ca sigur o voi face buna. Mama a sunat-o si pe matusa mea care este expert in prajituri si asa eu si mama ne-am apucat de treaba.
            Aveti nevoie pentru 8 foi de :
-       16 linguri de ulei
-       16 linguri de zahar
-       16 linguri de lapte
-       6 oua
-       2 si ½ lingurite de ammoniac
-       esenta de vanile si zahar vanilat cat doriti
-       faina cat cuprinde astfel incat sa va iasa o coca vartoasa.
Se amesteca ingredientele si se adauga faiana. Se framanta bine si apoi se taie coca in dou, cele doua jumatati in doua si cele patru iar in doua. Sa va iasa 8 bucatele de coca. Le framantati ca sa arate ca niste chifle, apoi intindeti foi subtiri. Se coc pe dosul tavii de la aragaz, la 200 de grade. Nu trebuiesc tinute la cuptor foarte mult timp.Dupa ce le scoatem le asezam una peste alta si le acoperim cu un prosop.
       Pentru crema avem nevoie de :
-       4 galbenusuri de ou
-       Un pachet de cacao
-       2 pachete de unt
-       1 si ½ l de lapte
-       8 linguri d faina
-       esenta de rom
-       zahar in functie de gust
Se amesteca faina cu cacaoa si cu zaharul. Se amesteca galbenusurile cu o cana de lapte, din cel pregatit pentru crema, apoi se omogenizeaza toate intr-o craticioara. Intre timp se pune restul de lapte pe foc. Dup ace s-a incins laptele, adaugam compozitia amestecand continu. Lasam focul mic la aragaz si amestecam continu pana fierbe si devine ca o ciulama. Dup ace s-a intarit taiem untul cubulete si il adaugam amestecand continu. Dup ace incorporam untul , o mai lasam 5 minute si apoi o dam la rece. O lasam sa se raceasca atat cat sa nu curga si o punem calduta peste foi.
      Facem doua prajituri a cate patru foi. Punem foaie, adaugam crema iar foaie iar crema si tot asa. Se lasa pana a doua zi dimineata. Se taie fasii si fasiile in romburi mici. Se presara zahar pudra cu vanilie si se mananca cu mare POFTA.
                                          SPOR LA TREABA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu...