28 mar. 2014

In zi de post, SCOVERGI, la masa de seara!




            Pentru ca este VINERI si este post, va recomand, la masa de seara, SCOVERGILE. Am avut intentia de a vi-le recomanda pentru micul dejun insa am avut musafiri , pe prietenii niostri dragi, Lari si Gabi,  si nu am avut timp sa va scriu.  Le puteti manaca cu dulceata, usturoi sau branza tofu si se pregatesc astfel :
         

             Turnati  500g de faina intr-un bol, faceti un "cuibusor" in faina si faramitati un sfert de cubulet de drojdie proaspata sau un pliculet de drojdie granulata. Turnati apa calduta si un praf de sare. Amestecati pana obtineti o coca vartoasa. Acoperiti cu un prosop si lasati coca la dospit 20-3- de minute.
            Dupa ce a crescut, puneti faina pe masa si o mai framantati putin pana nu mai este lipicioasa. intindeti o foaie de grosimea degetului mic, chiar putin mai subtirica, dar nici prea subtire. Apoi taiati patratele sau romburi sau ce forma doriti. Puneti uleiul la incins si le prajiti pe ambele parti pana devin rumenii.
            Se servesc calde, iar in zilele in care nu este post le puteti manca cu branza de vaca, oaie sau capra.


                                                                   POFTA BUNA!





                       
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu...