18 apr. 2014

Oricine poate gatiiiiiiiii.......!




  Nu cred ca trebuie sa ai diploma de bucatar pentru a gati. Ingredientele de care ai nevoie, pe langa cele folosite la mancare, sunt PASIUNEA si DETERMINAREA. Nu pot sa cred ca un soricel poate gati, RATATOUILLE a fost doar un foarte bun desen animat insa cine stie......Ne inarmam cu voita, curaj si dorinta de a reusi si cu siguranta putem gati orice reteta din lume.
In ultimele zile am auzit din ce in ce mai multe persoane care isi faceau griji pentru masa de Paste. Pai este simplu. De Paste gatim  OUA ROSII,DROB, CIORBA DE MIEL, STUFAT DE MIEL LA CUPTOR. Cam acesta ar fi meniul traditional. Pentru cei care nu consuma miel, pot gati aceleasi feluri de mancare insa cu pui sau curcan. Cineva imi spunea ca nu stie sa fac ciorbita de miel , asa ca mi-am propus sa va dau cateva sfaturi. Nu sunt  Masterchef dar va spun cum fac eu. 
Nu o sa va dau nici cantitatile exacte pentru ca nu le stiu, facem asa "la ochi" :)
Asadar:
luam o oala de 5 l in care punem cam trei litri de apa si  o punem pe foc. Cand incepe sa clocoteasca apa adaugam bucatile de miel( oase, coaste, la fel ca la ciorba de porc), adunam spuma cu spumiera de cate ori este nevoie. Intre timp curatam 2-3 morcovi potriviti ca marime, un pastarnac marisor, o telina potrivita si doua cepe sau doua legaturi de ceapa verde.. Adaugam o lingurita de sare in timp ce fierbe carnea. Dupa ce nu se mai formeaza spuma deasupra adaugam legumele taiate cubulete( eu le tai la robot). Cand este fiarta carnea si legumele de asemenea, adaugam o legatura de loboda. Adaugam borsi dupa gust si rosii pentru ciorba sau pasta de tomate( dupa posibilitati). Cand este gata inainte de a-i adauga leusteanul se bat 4 oua si se toarna usor pentru a se forma "zdrente " de ou. Addaugam leustean si poate fi servita.
Nu este foarte greu sa gatim niciun fel de mancare atata timp cat avem vointa si o facem cu PASIUNE.

Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga un comentariu...